Laiskimus tässä yrittää nyt vihdoin saada sanasen kirjoitettua tuosta viimeviikkoisesta äitipolikäynnistä... Mielikuvissa olen kyllä kirjoittanut tänne päätäni puhtaaksi jo sata kertaa männä viikolla mutta oikeesti ei meinaa ennättää kirjuuttelemaan. Toisten kuulumiset käyn kyllä  kurkkimassa päivittäin ja usein harmittelen jos keltään ei ole tullut uutta tekstiä vähään aikaan :-)
Ja tosiaan, kirjoitan nyt vaikka tänään on meillä se tietokoneeton päivä... Näin saikulla olen tästä säännöstä hieman lipsunut ja esikko muistaa motkottaa äidin rikkoessa sääntöjä...

Kontrollissa asiat oli kunnossa. Hematooma näkyi edelleen, mutta oli pienentynyt. Se oli nyt keskimäärin 3 cm pitkä ja leveyttä sillä oli enää vaivaiset 9,4 mm. Silti sairaslomaa nasahti vielä seuraavat kaksi viikkoa eteenpäin.

Sydärin meinasin saada silloin torstai aamuna kun nousin ylös ja aloin valmistautumaan äitipolille lähtöön... Mulla oli ollut koko alkuviikon tuhruttamatta yhtään vanhaa verta ja sinä aamuna kun nousin sängystä niin pulpahti vaan veri pöksyyn... :-/  Hämärässä kun kokeilin että tuliko housuun jotain niin arvatkaapa kun katsoin kättä... täynnä tummaa verta mutta hämärässä ei nähnyt oliko se tuoretta vai vanhaa... Kyllä kävi sydän kurkussa. Onneksi sitten vessassa totesin veren olevan edelleen sitä vanhaa tavaraa mutta silti se pisti miettimään että kuinkas sitä näin tuli yhtäkkiä. Menkkamaista jomotustakin tuntui joten pelkäsin koko matkan kontrolliin että ollaanko menetetty pienokainen. Isäntä piti mua ihan hassuna kun en laittanutkaan äitiyshousuja jalkaan kun lähdettiin vaan päätin tareta vielä pellavahousuilla. Uskouduin nimittäin hänelle jossain vaiheessa että mua pelottaa niin kamalasti vauvan menetys etten halua olla sitten äitiyshousuissa polilla jos mulle sanotaan etten olekaan enää edes raskaana.... Taikauskoinen olen kai jollain neuroottisella tasolla ja pelkään että liian aikainen ilakointi kostautuu sitten pienokaisen menetyksenä.


Ultrassa onneksi sydän sykki hienosti ja pikkuinen oli kasvanut ajallaan. Niskaturvotukseksi lääkäri sai n. 1 mm vaikka se ei ollutkaan käynnin päätarkoitus. Pyysin vain että jos sattuu näkymään niin voisiko sen samalla mitata... Lääkäri sai mitattua sen vähän viistosta mutta sanoi ettei hänen mielestään siinä näy mitään poikkeavaa. Täällä meillä varsinaista niskapoimu-ultraa ei nimittäin tehdä, sitten vain jos verikokeessa on jotain poikkeavaa. Otatin kyllä sen seulankin ja se oli onneksi ok (1:750). Sintti vastasi viikkoja 11+1 (laittoivat korttiin viikoiksi 11+2 mutta neuvolan kaavan mukaan olisi pitänyt olla 11+4, joka paikassa ilmeisesti on erilainen laskuri...).

Palvelu tuolla äitipolilla oli aivan ihanaa. Ja lääkärikin oli aivan huippu, erittäin ammattitaitoisen oloinen naislääkäri. Hän jaksoi vastailla mun varmaan idiootteihinkin kysymyksiin näyttämättä kyllästyneisyyttään ja ultrasi pikku-sissiä tarkasti. Tuli sellainen olo että hän osasi varmasti katsoa hematooman.
Saikkua tosiaan vielä määräsi lisää. Sekin oli helpottavaa ettei alkanut multa kyselemään miltä tuntuu, tarvitsenko vai en, vaan ilmoitti suoraan että sairaslomaa jatketaan vielä. Samat rehkimiskiellot jatkuu, sanoi vielä että syke ei saa nousta. Ihan varmaa vastausta saunomisesta en saanut mutta oli samoilla linjoilla kuin mitä itse ajattelen että vähän voi saunoa mutta ei hillittömän kauan kuumassa  koska silloin verenkierto taas vilkastuu ja voi ehkä aiheuttaa hematooman vuotamista. Sitäkin mietin että viime keskiviikkona saunasin aika kuumassa ja sitten tosiaan torstaiaamuna pulpahti sitä verta että oliko saunalla sormensa pelissä? No, lauantainakin kyllä saunoin, ehkä kevyemmin, ja se ei kyllä provosoinut yhtään vuotoa että voi kai olla vain sattumaakin.
Rakenneultraan lääkäri antoi myös saman tien ajan ja kysyi vielä tuntuuko se liian kaukaiselta käydä vasta sitten seuraavan kerran. Ihana kun kerrankin välitetään ja suhtaudutaan ymmärtäväisesti tällaiseen ylihuolestuneeseen odottajaan :-) Sanoin jaksavani sitä odottaa kun väliin voin kuitenkin tahtoa neuvolakäyntejä. Ja tarpeen mukaan saan kyllä olla yhteydessä polillekin jos jotain vuotoa tms. poikkeavaa ilmenee.

Viime torstain jälkeen ei taas ole lainkaan vuotanut. En tiedä onko se hyvä vai huono. Kun toisaalta se vuoto tietäisi hematooman pienenemistä. Jospa se olisi jo niin pieni että loput imeytynee hiljalleen elimistöön?

Aavistuksen mulle jäi auki tuo hematooman kontrollointi ennen sairasloman loppua. Käsitin jotekin että sitä ei ehkä tarvitsisi enää kontrolloida vaan voisin mennä sitten taas normaalisti töihin. Koska asiasta jäi vähän epäselvä olo niin päätettiin neuvolassa että käyn tällä viikolla selvittämässä asian taas sillä vanhalla mies-gynellä joka sen hematooman alunperinkin mulla totesi (hän on muuten tuon äitipolin ylilääkäri). Uskallan siten rauhassa palata töihin saikun loputtua kun ei jää sellainen olo että mitenkähän se nyt menikään. Vielä kun mulla ei ole epikriisiäkään siitä polikäyninstä jotta siitä tsekkaisin että kuinka se lääkäri tämän asian ajattelikaan.
Vähän nolottaa kyllä ravata tuolla lääkärissä mutta kun sitten seuraavalla viikolla ei taas ole kuin se neuvolan oma lääkäri jota pidän kyllä ihan pätevänä mutta en riittävän pätevänä hoitamaan tätä mun hematooma-asiaa. Mielummin siis ravaan ja nolostelen kuin yritän yksin näitä asioita pähkäillä. Mä oon kuin K-kaupan plussa-asiakas eli olen opinut vaatimaan palvelua :-) Eikös se jotenkin niin mennyt se mainos...

Olo oli mukavan luottavainen ja levollinen tuon käynnin jälkeen mutta nyt taas levottomuus nostaa päätään. Uskalsin jopa silloin torstaina ostaa ekan vaatteenkin pikkuiselle. Sellaisen ihanan ruskean karvahaalarin Lindexiltä. Ajattelin että se olisi sopiva autoiluun muksun synnyttyä. Koitan saada siitä kuvan tänne joku päivä.
Mutta tänään taas ei ole ollut yhtään sellainen olo että olisin raskaana joten pelottaa josko pikkuiselle on jotain sattunut :-( Aamulla kyllä repi  nivusissa oikein mukavasti kun käänsin sängyssä kylkeä vähän turhan innokkaasti mutta muuten olo on ollut ihan normaali.


Mitä nyt tukka rasvoittuu, hiukset tippuu päästä ja naama kukkii.

Saapa nähä mitä äidin pikku-terroristille kuuluu torstain neuvolassa... :-)