Olen tässä vähän aikaa sitten palannut jouluostoksilta. Jaloissa tuntee kolunneensa parin päivän aikana lukemattoman määrän kauppoja. Mutta tästä voi tehdä myös nautinnon...

Meillä on ollut jo usempana vuonna tapana ajaa isännän kanssa kahdestaan jouluostoksille vajaan parin sadan kilsan päähän vähän isompaan cityyn. Sieltä vuokrataan sitten hotellista huone, jotta ei tarvitse tulla samana iltana takaisin, vaan voidaan shoppailla kaksi pöivää :-) Lyödään siis yhdellä iskulla kaksi kärpästä; saadaan viettää "laatuaikaa" kahdestaan ja saadaan hommattua (ainakin lähes kaikki) lahjat.

Eilen aamulla lähdettiin taas tälle perinteiselle reissullemme. Tämän sunnitteluhan alkaa jo hyvissä ajoin varaamalla hotellista vähän parempi huone sekä tekemällä pöytävaraus ravintolaan. Aamulla lähdetään liikeelle hyvissä ajoin, eilenkin jo klo 8 jälkeen. Menomatkalla syödään sitten kunnon aamupala romanttisesti huoltoasemalla :-) jotta jaksetaan shoppailla eikä perillä ole heti nälkä vaan päästään suoraan asiaan, eli kiertelemään kauppoja.

Siinä sitten kierrellään ja kaarrellaan ja koetetaan tehdä päätöksiä mitä ostetaan. Sitten täytyykin jo mennä ottamaan hotellihuone vastaan... gröhöm... Kirjaudutaan sisään, vietetään muutama villi hetki ja lähdetään jatkamaan shoppailua. Isäntäkin jaksaa taas kierrellä...

Ostoksia jatketaan siihen asti kunnes on aika palata hotellille valmistautumaan päivälliselle. Jos ei olla sitä ennen jo saatu kaikkea ostettua.... Näinkin on muuten käynyt. Lahjojen lisäksi ollaan aina ostettu myös pieni pullo kuohuvaa sekä käyty jossain kahvilla. Hotellilla pikaisesti vähän siistitään ulkoista olemusta ja lähdetään nauttimaan hyvästä ruuasta.

Ruuan jälkeen alkaa paras osuus... Palataan huoneeseen ja pannaan SAUNA päälle. Samaan aikaan minä laitan lämpimän veden valumaan POREALTAASEEN. Siellä me sitten yhdessä köllitään ja otetaan sitä skumppaa...ah. Saunotaan ja huolehditaan tietysti myös tästä kuluvasta projektista.... On siitä kyllä huolehdittu niilläkin kerroilla kun ei ole ollut edes projektia menossa ;-)

Raukeina sitten saunan jälkeen kömmitään hotellin ihaniin valkoisiin lakanoihin ja katsellaan telkkua... Eilenkin oltiin kyllä niin raukeita päivän touhuista että ennen klo 23 kumpikin nukkui kuin pikkuinen joulupossu... :-) Ollaan kai jo niin vanhoja että ajatus mistään yökerhoista ei houkuta pätkäätkään. Nautitaan paljon enemmän kun saadaan kerrankin vain olla.

Aamu valkenee hyvin nukutun yön jälkeen ja on aika ihanan hotelliaamiaisen. Sitä ennen on tietty ollut ihan muuta aamupalaa... gröhöm jälleen kerran... On ihana syödä jugurttia, sämpylää, hedelmiä, munakokkelia, nakkeja, mehua... ja kahvia.. Sillä jaksaa taas palata kaupungille hakemaan niitä loppuja joululahjoja.

Kaiken tämän jälkeen onkin kiva palata kotiin. Jalat on ihan puhki ja kaiken kaikkiaan on jo niin väsy fiilis. Mutta samalla onnellinen. Kun taas on saanut olla vähän kultsin kanssa kahdestaan ja samalla tätä yhtä suurta joulustressiä vähennettyä, kun niitä lahjoja on nyt suurin osa hankittuina.

Enää kun joku panisi ne pakettiin.... Tykkään kyllä sitä hommasta mutta kun se pitää suorittaa niin salassa lapsilta että käy jo ihan työstä :-)

Suosittelen tätä perinnettä ainakin kaikille niille joilla on jo lapsia...