Eilen meillä kävi kylässä Taneli-tonttu. Hän on jo muutaman vuoden takainen ystävämme, jota emme kuitenkaan ole koskaan nähneet... ;-) Ei hän sisälle asti tule mutta pihistää aina jonkun paketin pukin kelkasta ja heittää ne tuonne meidän ulkokuusen alle. Taitaa Taneli olla odotetumpi vieras kuin itse joulupukki meidän perheessä :-)

Tämä perinne on lähtenyt siitä että itse ollaan aina aatto pois kotoa, anoppilassa. Sehän tietää sitä että lahjat pitää raahata ensin anoppilaan ja sitten taas sieltä takaisin... Joitakin vuosia sitten oli taas tulossa isompaakin pakettia lapsille, ja ajateltiin että ei kyllä lähdetä niitä kuskaamaan edestakaisin kun pitäisi olla jo peräkärrykin mukana... Siitä keksittiin tarina, että lahjat olivat pudonneet pukin kelkasta ja tämä Taneli oli ne toimittannut perille tänne meille. Lapset olivat niin onnellisia tästä tontun vierailusta että siitä oli pakko tehdä perinne. Esikoinenkin on kirjoittanut monta kirjettä Tanelille ja tänäkin vuonna lasten majalle vietiin kynttilä ja pipari kiitokseksi Tanelille :-) Taneli jättää lahjojen päälle myös kirjeen ja lapsista on hauska kuulla mitä se Taneli on tänä vuonna käynyt kurkkimassa meidän touhuista...

Mä tykkään tästä perinteestä siinäkin mielessä että se jakaa joulua useammalle päivälle. Kiireiden takia Taneli kävi tänä vuonna näin myöhään että vasta aatonaattona. Joskus hän on käynyt jo 20. pv. Ei tule sitten vain yhtenä päivänä kasa niitä lahjoja vaan saa jokusen useampana päivänä. Toiseenkin mummolaan kun pukilta "unohtuu" aina paketit lapsille. Ne avataan sitten joulupäivänä  kun ollaan syömässä ja kyläilemässä minun vanhemmillani.