Pääsi tosiaan viime kierrossa menkat yllättämään niin etten ehtinyt edes odotella niitä saapuvaksi. Ajattelin että jos kierto olisi taas sen 26 pv niin kuin edellisessä kuussa, niin sunnuntai 25.5. olisi ollut se alkamispäivä. Kuinka ollakaan jo torstaina jäi pyyhkiessä paperiin vaaleanpunertavaa ja perjantaina varmistui että kyllä tästä ihan kunnon vuoto tuli taas. Kierron pituudeksi jäi siis jo toistamiseen 23 pv. Aika lyhyt kierto?!

 

No, eipähän tarvinnut turhaa kuumeilla ja jännätä menkkojen tuloa tuossa kierrossa. Ja ei mulla ollut kyllä oireitakaan. Jotain tuntemusta oli rinnoissa siinä kierron loppuvaiheilla, mutta todellakin vain rinnoissa, ei nänneissä kuten joskus raskaana ollessa. Alamahalla kipuili myös kierron puolivälin tienoilla mutta se liittynee ovulaatioon tai keltarauhaseen. Kohdunsuu mielestäni reagoi melko selvästi ovulaation aikoihin. Mutta mitään ovislimoja en kyllä bongannut.

 

Sellaista tunnettakaan ei vaan tullut missään vaiheessa että olisin edes haaveillut tärpistä. Ei mitään sellaista, kuin oliko se nyt edeltävässä kierrossa kun olin jo lähes varma että tärppi olisi tullut. Tai no nyt muistan että palelihan mua jossain vaiheessa ihan sairaasti. Mutta sitten mulle tuli kyllä myös flunssainen olo. Sillekin oireelle löytyi siis muu selitys kuin raskaus niin ei tarvinnut niilläkään oireilla päätään vaivata.

 

Sen oon huomannut että kun menkat on tulossa niin mua turvottaa ihan älyttömästi. Yhtäkkiä alkaa maha paisumaan niin että farkutkin puristaa ja tulee sellainen kauttaaltaan paksu, turvonnut ja raskas olo. Viime kierrossa tämä tunne tuli tiistaina. Oli pakko lähteä käymään pyörälenkillä kun tuntui että elimistö on ikään kuin jumissa. Ja näistä tuntemuksista parin päivän päästä on aina alkanut menkat. Niin kävi nytkin.

 

Toisaalta on hauskaa ja mielenkiintoista seurata tätä oman elimistön toimintaa. Mitään tällaisia tuntemuksia kierron eri vaiheista ei ollut hormonikierukan kanssa. Eihän sen kanssa ollut kiertoakaan. Mukava tällainen luomu fiilis :-) Ja mulla ei muuten ole ollut kertaakaan migreeniä kierukan jälkeen! Tässä oli ihan selvä yhteys. En vain osannut ajatellakaan että sillä migreenillä olisi mitään tekemistä sen kierukan kanssa.   

 

Olin harvinaisen vähän pettynyt kun menkat tuli. Kai sitä jotenkin tajusi että kun ei oireile yhtään mitenkään niin on turha toivoa tärppiäkään. Vaikka enhän oireillut tupliltakaan. Mutta se liittynee ehkä siihen etten uskonut raskautuvani silloin niin helposti, joten en tarkkaillut itseäni näin tarkasti. Ja oltiin menossa naimisiinkin joten oli niin paljon sitä muuta touhua elämässä. Ei ehtinyt keskittymään itseensä niin tarkasti. Siksi kai se raskaus tuli ikään kuin yllätyksenä :-)

 

Tästä kierrosta mitä nyt eletään en osaa sanoa oikeastaan mitään. En edes tiedä mikä kp on menossa. Ovulaatiolimaa en ole ainakaan vielä bongannut, toisaalta en ole kyllä niitä ehtinyt metsästämäänkään. Kohdunsuuta kokeilin, olikohan toissapäivänä, ja se oli mielestäni selvästi pehmeämpi ja enemmän alhaalla ja keskellä kuin joku aika sitten. Eilen alamaha selvästi kipuili. Ehkä enemmän vasemmalta. Sellaista aika kovaakin nippailua oli tuolla munasarjojen kohdalla. Petihommia taisi olla viimeksi torstaina. Sitten lähdettiin reissuun viikonlopuksi  ja kaikessa tohinassa on iltaisin ollut jo niin uuvuksissa ettei ole jaksanut edes ajatella mitään kahdenkeskistä puuhailua isännän kanssa… Voipi olla ettei tarvitse sitten suuria odotella tässäkään kuussa….

 

Jotenki mä olen ollut vähän väsynyt ajattelemaan koko vauva-asiaa. En tietenkään vielä ole luopunut toivosta mutta huomasin että piti ottaa jo vähän välimatkaa vauvatoivesiin. Omat ajatukset alkoi pyörimään jo liiaksi sen asian ympärillä. Piti huomauttaa itselle että täytyy lopettaa tämä SITKU eläminen (sitten kun olen raskaana, sitten kun meille tulee vauva, sitten kun….) ja keskittyä enemmän tähän päivään.

Karua ja vähän huvittavaakin mutta siinä etten viime kuussa raskautunut harmitti ehkä eniten se että taas joutuu olemaan pitempään töissä ennen kuin voi jäädä äitityslomalle :-) Olisi ollut niin mukava saada jäädä heti joululta pois. Kohta näyttää siltä ettei ennen ensi kesää pääse lomalle… Jos pääsee silloinkaan… Kertookohan tämä jotain väsymisestä työn tekoon???

 

Voikohan se olla niin että mun elimistö haluaa raskautua vasta heinäkuussa ja "tuottaa" vain kevätvauvoja... Viimeksi huhtikuussa sanoin ettei ainakaan yhtään lasta enää sille kuulle tai siihen lähelle. Kun o 3/4 lasta syntynyt huhtikuun alussa niin siihen synttärirumbaan tulee kyllä äkkiä väsy… Toisaalta sittenhän ne on kerralla juhlittu pitkäksi aikaa. Voi kuinka käytännöllistä... Yksi on meillä syntynyt marraskuussa mutta sitä lasta tehtiinkin 9 kk ja jouduin syömään Terolutiakin kierron tasapainottamiseksi.

 

Mutta sen verran on tämä vauvatoive korkealla että pienokainen on tervetullut milloin vaan ... Mieluiten mahdollisimman pian tietysti.  Kyllä tämä äiti kakut tekee vaikka niitä pitäisi olla seitsemät samalle kuulle :-)